Voor Voortgezet Onderwijs

Onderwijs is sterk in ontwikkeling. De overheid stuurt meer aan op o.a. het predicaat excellente school met als inzet betere prestaties van leerlingen en verbetering van de kwaliteit van onderwijs, leraren en schoolleiders.
Goede resultaten over de volle breedte en dus niet alleen op kernvakken en onderscheidend zijn op een specifiek onderwijsgebied. Allemaal zinvolle doelstellingen, maar dit vergt vaak een omslag in denken en doen.
 
Voor 3DPrinterPoint is het belangrijk dat naast de kwaliteit de invulling van onderwijs aansluit op de praktijk. Ergens in excelleren kan niet een op zich staand doel zijn.
Ons concept gaat naast de leerlijnen uit van de ontwikkelingen binnen het bedrijfsleven, de overheid en richt zich op wat leerlingen bezig houdt en wat ze boeit. We maken daarbij gebruik van de nieuwste 3D printers en technische toepassingen.
De leerlingen van nu is de generatie die te maken krijgt met nieuwe technologische ontwikkelingen en mogelijkheden, maar ook met toekomstige problemen. Zij zijn het die hiervoor de oplossing moeten bedenken en uitwerken.
 
Om ze hier zo goed mogelijk op voor te bereiden richten onze projecten zich daarom zowel op het primair als het voortgezet onderwijs.
Naast aansluiting bij de door de overheid opgestelde leerplanontwikkeling zijn onze projecten voor het VO  gericht op onderzoeken en ontwerpen, probleemoplossend denken, ondernemerschap en creativiteit.
De curricula van 3DPrinterPoint zijn erop gericht – in samenwerking met u - een aanvulling te geven op alle vakgebieden.
 
Om leerlingen enthousiast te krijgen is het belangrijk dat uw school achter deze aanpak staat. We zijn ons ervan bewust dat niet in iedere school de technische knowhow aanwezig is direct zelfstandig met een klas of groep aan de slag te gaan. Daarom bieden wij voorafgaand aan projecten opleiding aan de leraren die een project gaan uitvoeren en indien gewenst geven we een uitgebreide training en toelichting aan het hele schoolteam!
 
Wat zou u er bijvoorbeeld van denken met uw collega’s als team een 3D printer te bouwen?
Onmogelijk? Natuurlijk niet. Als uw leerlingen het kunnen kunt u het toch zeker ook...!
 
Naast een face-to-face samenwerking bieden wij deelnemende scholen een eigen omgeving op onze website.
Op uw pagina zullen wij u voorzien van projectinformatie, curricula, tekeningen en alles wat nodig is om uw projecten uit te voeren met uw klas.
Het biedt tevens de mogelijkheid uw eigen ontwerpen en aanvullende documenten te uploaden zodat u en uw collega’s alle informatie op één plek kunnen raadplegen!
 
Ook hebben wij de producten in ons programma van leveranciers die de passie en noodzaak voor de implementatie van 3D techniek in educatie delen. Tijdens onze projecten heeft u de mogelijkheid hiermee zelf te werken en ervaringen met uw team en ons te delen. We geven invulling aan uw wensen en begeleiden u graag bij het maken van de juiste keuzes.
 
Vul het aanmeldformulier in en we nemen snel contact met u op!

x

Inloggen

Deze gegevens zijn niet bij ons bekend.

Er is iets fout gegaan. Of het ingevulde wachtwoord is verkeerd, of je account is nog niet geactiveerd.

Welkom, je bent succesvol ingelogd.


Wachtwoord vergeten

Je krijgt na aanvraag een nieuw wachtwoord toegestuurd per email.