Rapid Prototyping (Bedrijven)

3DPrinterPoint biedt de mogelijkheid een produkt of idee om te zetten in een tastbaar model met een ruim aanbod in Rapid Prototyping (RP) technieken. 

‚ÄčIn de praktijk geeft vaak één van de factoren - materiaalkeuze, complexiteit, formaat, oppervlaktekwaliteit en prijs - de doorslag. Wij kunnen bij het maken van de juiste keuze voor een productiemethode adviseren door de specifieke factoren die belangrijk zijn te beoordelen.

Offerte aanvraag

     Stuur ons een 3D file (stl) en uw naw gegevens voor een
     offerte, eventueel voorafgegaan door een NDA.
     We begrijpen de gevoeligheid van een idee of ontwerp!  Het kiezen van het beste proces voor een project

Het in staat zijn om prototype onderdelen snel te krijgen om pasvorm en functie van component te testen kan helpen een product sneller op de markt te krijgen dan de concurrentie.  Naar aanleiding van resultaten uit testen en analyses kunnen keuzes worden gemaakt over bijvoorbeeld ontwerp, materialen, de grootte, vorm, montage, kleur, maakbaarheid en sterkte.

De uitdaging is het vinden van de beste methode voor uw project waarbij er niet noodzakelijkerwijs een preferent prototype proces is. Variabelen onder prototyping methoden omvatten uiterlijk, kosten, snelheid, ondersteunde materialen en verschillende fysische eigenschappen.
In sommige gevallen is alles wat je nodig hebt iets wat je in je hand kunt houden, in anderen gevallen is bijvoorbeeld passing met andere componenten vereist.

Hulp nodig bij het vinden van het juiste proces?

Stel; als ontwerper wil je op basis van een 3D CAD-model een model of product laten maken. De vraag is: Wanneer kies je ervoor dit te laten 3D printen en wanneer dit te laten CNC frezen?

Bij de beantwoording van die vraag spelen de voor- en nadelen van beide methoden een rol maar kan deze keuze in de praktijk complex zijn. Daarom informeert 3DPrinterPoint over de technieken die we te bieden hebben en de voor- en nadelen.

Naast dat wij een partner voor u zijn op het gebied van Additive Manufacturing bestaat onze service ook uit het helpen maken van de keuze voor het juiste proces. Daarvoor is o.a. online informatie beschikbaar die informeert wat additive manufacturing inhoudt, de vraag beantwoord welke plek het inneemt in de verschillende productie technologieën en welke voordelen er zijn t.o.v. de andere methodes.

Daarbij maken we onderscheid tussen 'additive manufactoring’ en ‘subtractive manufactoring’, ofwel de techniek waarbij materiaal toegevoegd wordt ("3D printen") en waar materiaal weggenomen wordt (CNC-frezen).


additive manufactoring          subtractive manufactoring
 

x

Inloggen

Deze gegevens zijn niet bij ons bekend.

Er is iets fout gegaan. Of het ingevulde wachtwoord is verkeerd, of je account is nog niet geactiveerd.

Welkom, je bent succesvol ingelogd.


Wachtwoord vergeten

Je krijgt na aanvraag een nieuw wachtwoord toegestuurd per email.