3DPrinterPoint introduceert 3D Explorers op basisschool

17-02-2015

Met de introductie van twee lesprojecten op de openbare basisschool OBS De Schatgraaf in Arnhem heeft 3DPrinterPoint haar nieuwe onderwijsmateriaal geïntroduceerd onder de naam 3D Explorers.

Een van de doelstellingen van 3DPrinterPoint is techniek terugbrengen in de klas. De 3D printtechniek speelt daarbij een ondersteunende rol. Kinderen krijgen tijdens een 3D explorers opdracht te maken met deze techniek, maar leren vooral over over de toepasbaarheid ervan.

3D Explorers Robotica  Met het thema "Omringd door  techniek: Robots  in actie" maken  leerlingen uit groep 8 kennis met  robotica. Ze leren de basisprincipes van  programmeren met Scratch en  ontdekken de  werking van elektronische componenten tijdens  het bouwen van een Printbot.


De Printbot is een robot samengesteld uit elektronica en 3D geprinte onderdelen en is ontwikkeld door de partner van 3DPrinterPoint, BQ.

BQ is een Spaanse onderneming gespecialiseerd in consumenten elektronica. Zij ontwerpen/ontwikkelen, fabriceren en distribueren multimedia devices (e-readers, tablets en smartphones), 3D printers, filament (100% biologisch PLA) en robotica kits. Educatie is een activiteit die zij ondersteunen en helpen ontwikkelen. Dit verklaart de succesvolle samenwerking tussen beide bedrijven op dit gebied. (meer informatie: http://www.bq.com)

De 3D Explorers van groep 7 kunnen in hetzelfde thema "Omringd door techniek" aan de slag met het onderwerp van een Knikkerbaan.

 

In dit lesmateriaal worden de jonge explorers meegenomen in de wereld van onder andere constructies, zwaartekracht en magnetisme. Ze werken aan een 3D ontwerp van de meest spectaculaire knikkerbaan die ze kunnen bedenken, eerst op papier en daarna in een 3D ontwerpprogramma. Ze leren dat een 3D printer kan ondersteunen bij het maken van onderdelen die ze tot slot ook samen gaan verwerken tot een knikkerbaan!

3D Explorers staat voor een vernieuwende manier van onderwijs in het basisonderwijs. Kinderen leren onderwerpen op een meer praktische wijze te benaderen en gaan zelf aan de slag met materialen voor een nog beter inzicht in de kernbegrippen!

Voor meer informatie kun je contact opnemen met 3DPrinterPoint via info@3dprinterpoint.com

 

 

3DPrinterPoint introduceert 3D Explorers op basisschool

17-02-2015

3D Printer World: 3DPrinterPoint Wants Kids to Lead the 3D Printing Charge

25-03-2014

Voorjaars Event 2014

25-03-2014
x

Inloggen

Deze gegevens zijn niet bij ons bekend.

Er is iets fout gegaan. Of het ingevulde wachtwoord is verkeerd, of je account is nog niet geactiveerd.

Welkom, je bent succesvol ingelogd.


Wachtwoord vergeten

Je krijgt na aanvraag een nieuw wachtwoord toegestuurd per email.