3D Filament/Materialen


Materialen.
Er komen regelmatig nieuwe materialen bij om mee te 3D printen. Dit maakt 3D printen nog leuker en geeft nog meer mogelijkheden.
Maar dit betekent ook meer variaties in instellingen, eigenschappen van materialen....en kans op problemen met de 3D printer.

In het submenu worden een groot aantal van die materialen toegelicht.
Hierin is tevens te lezen met welke materiaaleigenschappen rekening mee te houden om met dat specifiek materiaal een optimale object kwaliteit te verkrijgen.

PLA en ABS zijn inmiddels welbekende filamenten, maar gedragen zich anders tijdens het printen en vragen dus om andere instellingen zoals bijvoorbeeld temperatuur. Ook het uiteindelijke object heeft andere eigenschappen in PLA als in ABS. 
Maar waarom is dat?
Waarom moet ik anders printen met PLA dan met ABS?

Om het je makkelijker te maken vind je onder ieder materiaal een richtlijn voor o.a. smelttemperatuur van het materiaal, op welke temperatuur er geprint moet worden. Ook delen we onze eigen ervaringen en geven tips voor een optimaal gebruik.

3DPrinterPoint gaat een stap verder.
In de specificatie van filament, zoals bijvoorbeeld te vinden op BQStore NL, kom je termen tegen als trekmodulus en verglazingstemperatuur.
Deze waarden geven informatie over de eigenschappen van het uiteindelijke object, maar hebben ook invloed op hoe de 3D print in te stellen.
We begrijpen dat voor simpel huis-, tuin- en keukengebruik deze termen er wellicht niet zo toe doen, maar voor iedereen die wat dieper in de materie wil duiken hebben we aanvullende informatie over deze eigenschappen.

Hiervoor delen we de informatie onder in een aantal categorieën zodat iedereen snel kan navigeren naar de voor hem/haar interessante informatie.

3DPrinterPoint - 3D Print informatieBasisinformatie
Algemene informatie zoals printtemperatuur, voor- en nadelen van het 3D printen met het betreffende materiaal?3DPrinterPoint - ScienceScheikunde
Informatie over molecuulopbouw en daarmee ontstane eigenschappen.3DPrinterPoint - EngineeringEngineering
Informatie over treksterkte, krachten die de keuze voor een materiaal beïnvloeden.

 

x

Inloggen

Deze gegevens zijn niet bij ons bekend.

Er is iets fout gegaan. Of het ingevulde wachtwoord is verkeerd, of je account is nog niet geactiveerd.

Welkom, je bent succesvol ingelogd.


Wachtwoord vergeten

Je krijgt na aanvraag een nieuw wachtwoord toegestuurd per email.